luni, 26 mai 2014



UN AN  RODNIC, LA SCOALA NR. 2 FARAOANI


            Sfârsitul anului scolar se apropie cu pasi repezi. Unii elevi simt deja aerul relaxării, în timp ce altii trăiesc intens mari emotii. Unul dintre elevii pentru care sfârsitul anului scolar înseamnă în continuare muncă si perseverentă, este elevul BIROU COSMIN-CLAUDIU, din clasa  a V-a  de la SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 FARAOANI. Cosmin a obtinut PREMIUL I la etapa judeteană a concursului de literatură română Universul cunoasterii prin lectură si s-a calificat pentru etapa natională. Va pleca vineri, 30 mai, la Galati, pentru etapa pe tară. Îl felicităm din toată inima si-i dorim să se întoarcă - de pe meleaguri gălătene - cu o experientă plăcută!
            De altfel Cosmin merită felicitări si pentru participarea la alte concursuri-etape judetene-de la care s-a întors cu rezultate frumoase: MENTIUNE la concursul +- Poezie (limbă română si matematică) si Ion Creangă (matematică).
Felicităm din toată inima un alt elev al scolii, PĂTRASCU COSMIN-EUSEBIU, care a obtinut si el MENTIUNE la acelasi concurs de matematică - Ion Creangă, etapa judeteană.
Pregătiti de doamnele profesoare - Chelaru Elena (limba română) si Bălan Mariana (matematică), sprijiniti de familie si cu un efort suplimentar din partea lor, elevii nostri au obtinut  rezultate foarte frumoase.
           Asadar, când echipa elev-profesor-părinte functionează, anul scolar este rodnic.     

                                                                                                    Prof. Elena Chelaru
                                                                                                    Prof. Mariana Bălan

marți, 13 mai 2014



Cea de-a VII-a editie a Cupei Kolping Moldova la fotbal s-a desfasurat  in weekendul de 3 mai 2014 si a adunat din start 4 echipe  de la scolile gimanziale din judetele Bacau si Vrancea: Scoala Gimnazială din Faraoani, Scoala Gimnazială Nr. 1 din Oituz, Scoala Gimnazială Nr. 2 din Oituz,  Scoala Gimnazială din Ploscuțeni. Marea castigatoare a fost desemnata Scoala Gimnazială din Faraoani – care a plecat de acasa cu obiectivul bine stabilit de a castiga cupa si de a participa la concurs dand dovada de fair play fata de deciziile arbitrilor si respect pentru toti cei prezenti.
Terenul sintetic pe care s-au jucat meciurile au apartinut anul acesta Seminarului Teologic romano-catolic “Sf.Iosif” din Bacău. Echipele au fost formate din 7 jucatori de camp, 1 portar si 3 rezerve. Meciurile au fost formate din reprize a cate 20 de minute cu 5 minute de pauza – si au tinut de la ora 10 pana la ora 15.30.
Echipa castigatoare formata din elevi din clasele a VIII-a, a VII-a si a VI-a a Scolii Gimnaziale Faraoni au fost coordonati in drumul lor catre victorie de doamnele profesoare Lupu Mihaela si Vlagea Cristina.
Intocmai ca in fotbalul profesionist echipele de amatori s-au intrecut pe terenul de fotbal pana cand scorul de 4-1 a decis castigatoare – elevii din Faraoani. Echipa l-a avut capitan pe Corbu Cosmin (fundas) – elev in clasa a VIII-a. Alaturi de colegii sai Jitaru Alexandru (mijlocas), Andrei Paul (atacant), Duma Norbert Valentin (fundas), Antal Antonio (mijlocas), Pal Cristinel Octavian (portar), Francu Richard (fundas), Andrei Daniel (atacant) – toti din clasa a VIII-a, Cochiorca Gabriel ( clasa a VII –a mijlocas) si  Andrei Felix Rudolf (mijlocas), Cochior Alin - mijlocas ( amandoi din clasa a VI-a ) au adus victoria uneia dintre cele mai ravnite cupe din zona – pentru a o pastra cu entuziasm si a fi mandri de ea pana la competitia de anul viitor.
Cu cupa in brate si fericiti, elevii sunt mandri ca obiectivele scolii au fost indeplinite, competitia dovedindu-se a fi de un real success.




marți, 6 mai 2014

Olimpiada nationala pentru mediul rural ,,Universul cunoasterii prin lectura", etapa judeteana

La Olimpiada nationala pentru mediul rural ,,Universul cunoasterii prin lectura", etapa judeteana, eleva Antal-Burlacu Mihaela, din clasa a VIII-a B, a obtinut PREMIUL I, calificandu-se la etapa pe tara.

Festivalul de colinde ,,Florile dalbe", editia a XII-a

La Festivalul de colinde ,,Florile dalbe", editia a XII-a, care a avut loc in Comanesti, pe 20 decembrie 2013, corul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Faraoani, alcatuit din elevi ai claselor a VI-a B, a VII-a A si a VII B, a obtinut PREMIUL I.