joi, 27 octombrie 2011

13 Octombrie - ''Să exmatriculăm violenţa"






La Oratoriul din Faraoani, s-a desfăşurat activitatea din cadrul proiectului educativ" Să exmatriculăm violenţa", iniţiat de prof. Mitrea Valentina în colaborare cu: prof.Balan Mariana, Chelaru Lia, Potop Anca şi înv. Coşa Felicia.Activitatea a avut ca scop educerea vulnerabilităţii copiilor şi adolescenţilor faţă de violenţă-abuz, a riscului revictimizării, dar şi a numărului de cazuri de violenţă-abuz în familie, şcoală, comunitate precum şi o îmbunătăţire a capacităţii şcolii de a se mobiliza şi a mobiliza părinţii, comunitatea locală şi instituţiile specializate, pentru implicarea mai activă în rezolvarea actelor de violenţă în şcoală şi acasă.
Au participat elevii claselor: IVB, VIIA, VIIIA de la Şcoala Nr. 1 şi elevii claselor VA şi VIIA de la Şcoala Nr.2.
Invitaţi la activitate au fost: Părintele Rotăraş Cătălin, Agent Hreniuc, Psiholog Mocanu Marilena şi Dănilă Adriana de la D.G.A.S.P.C. Bacău şi referent Iulişca Iolanda.






miercuri, 12 octombrie 2011

„Spectacol cosmic” - Observatorul Astronomic „Victor Anestin”


Elevii claselor a V-a de la Şcoala cu clasele I- VIII nr. 1 si 2 Faraoani coordonati de doamnele profesoare Vasilică Nicoleta şi Friciu Cecilia au asistat marţi, 11 octombrie 2011 la spectacolul cosmic de la planetariul observatorului astronomic din Bacău. Elevii au putut observa bolta cerească de la nord la sud şi au vizitat expoziţiile: „De la Pamant la stele” „Sistemul solar”, "Telescopul Spatial Hubble"